Een gezonde regio Zoetermeer in 2025. Dat is de ambitie van zorgaanbieders, gemeente Zoetermeer en zorgverzekeraars Menzis en CZ. Samen hebben zij een ambitieuze visie opgesteld om de zorg en welzijn in het vergrijsde Zoetermeer op peil te houden. Dat is nodig omdat de vraag de komende jaren enorm gaat toenemen, terwijl er niet meer zorgprofessionals en mantelzorgers komen. Het eerste concrete project dat maandag 15 februari gaat starten is het verbeteren van de acute zorg voor kwetsbare ouderen.

Vanaf 31 januari 2020 kunnen kwetsbare mensen die moeten revalideren en verschillende behandelingen nodig hebben terecht op afdeling Madelief in het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer. Dit wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking van In Beweging en het LangeLand Ziekenhuis. 

In Beweging biedt al langere tijd revalidatiezorgin verpleeghuis Vivaldi in Zoetermeer, maar voortaan ook in het LangeLand Ziekenhuis, waar - net als in Vivaldi - deskundige zorgverleners werkzaam zijn

Vanaf 20 april 2020 kunnen kwetsbare mensen die moeten revalideren en verschillende behandelingen nodig hebben na besmet te zijn geweest met het coronavirus terecht in Vivaldi (Zoetermeer) en De Westerweeren (Bergambacht). Het zorgpad Co-Fit is gerealiseerd middels een samenwerking tussen In beweging en het Gouden Hart. 

In beweging biedt al langere tijd revalidatiezorg in verpleeghuis Vivaldi in Zoetermeer en verpleeghuis De Westerweeren in Bergambacht, maar zal voortaan ook cliënten behandelen die besmet zijn geweest met het coronavirus. 

Eind januari gaat onze nieuwe revalidatieafdeling Madelief open in het Langelandziekenhuis!

We zijn trots op deze mooie samenwerking met het Langelandziekenhuis.

Zorgpension en In Beweging zijn op woensdag 11 december feestelijk gestart met de bouw van een nieuwe onderkomen in Bergambacht. Daar komt een locatie voor herstel- en revalidatiezorg. De opening staat gepland voor eind 2020.

Bergambacht, 11 december – Met het slaan van de eerste heipaal is er in Bergambacht een begin gemaakt met de bouw van een nieuw pand voor herstelzorg en revalidatiezorg. Dit gebeurt op initiatief van organisaties In Beweging (geriatrische revalidatie) en Zorgpension (eerstelijnsverblijf). Met de realisatie van het gebouw spelen de samenwerkende organisaties concreet in op de groeiende behoefte aan revalidatie- en ELV-plekken.