Landelijk wordt de 1,5 meter losgelaten. In sommige situaties wordt met een coronatoegangsbewijs gewerkt en in het openbaar vervoer worden mondkapjes gedragen. Aangezien In beweging een kwetsbare cliënten verzorgen willen we niet te snel afschalen. 

Voorlopig handhaven we het mondkapjesbeleid, dus binnen de 1,5 meterzone van de cliënt dragen onze medewerkers een mondkapje. 

Het is nu nog niet duidelijk per wanneer we hiermee kunnen stoppen. Voor nu kijken we eerst aan hoe het de komende tijd gaat. Het is onzeker of er een griepgolf en misschien nog een coronagolf komen.

De bezoekerstijden zijn doordeweeks van 15.00 tot 17.00 en van 19.00 tot 21.00 en in het weekend van 10.00 tot 21.00.

Op de eerste dag van uw opname krijgt u uitleg over de revalidatieafdeling en revalidatiebehandeling. De eerste dagen wordt onderzocht wat u kunt en waar u moeite mee heeft.

Omdat behandeling nodig is voor uw herstel, start de behandeling snel en wordt afgesproken welke behandelaren bij uw behandeling worden betrokken.  U werkt aan uw revalidatieplan dat regelmatig met u wordt besproken. Sluit het revalidatieplan bijvoorbeeld nog voldoende aan bij uw revalidatiedoelen?  Uw eerste contactpersoon kan hierbij aanwezig zijn. Verspreid over vijf/zes dagen per week gaat ons behandelteam bestaande uit verpleegkundig specialisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten en psychologen onder leiding van de specialist ouderengeneeskunde met u aan de slag. 

 

 


We werken samen met de behandelaars van het Goudenhart.

  • Wat hebt u nodig bij opname en uw verblijf?
  • uw paspoort
  • verzekeringsbewijs
  • verwijsbrief van de medisch specialist uit het ziekenhuis 
  • gemakkelijk zittende kleding waarin u kunt oefenen tijdens uw verblijf
  • goed zittende schoenen
  • persoonlijke toiletspullen
  • geen waardevolle voorwerpen of sieraden

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen door te bellen naar: 079-7122179.
Bij voorkeur op werkdagen tussen 9.00-12.00 of 13.30-16.30.

De dag waarop u naar huis gaat, wordt ruim van tevoren samen met u bepaald. Daardoor heeft u genoeg tijd om uw thuiskomst voor te bereiden.  Onze medewerkers helpen u met het aanvragen van thuiszorg, private huishoudelijke hulp of een personenalarm. Aanvragen voor huishoudelijke hulp dient u zelf te regelen bij uw gemeenten. Wij adviseren u om dit ruim op tijd aan te vragen. 

In de tussentijd maken we het ook zo aangenaam mogelijk voor u. U heeft een comfortabele kamer, lekker eten, ruime bezoektijden, gratis gebruik van draadloos internet.