De nieuw opgericht Centrale Cliëntenraad Herstelzorg zet zich in voor de cliënten van In Beweging, Zorgpension, Goudenhart en Transmitt. Ze adviseren de directeuren van deze bedrijven gevraagd en ongevraagd over de zorg op de verschillende locaties.

De cliëntenraad in het kort

Tijdens de overlegvergaderingen met de directeuren (6x per jaar) wordt gesproken over de gang van zaken binnen de organisaties. Hierbij staat het algemeen belang van de cliënten steeds centraal. De cliëntenraad denkt mee over onder meer nog betere zorgverlening in een prettige herstelomgeving. De medezeggenschap voor cliënten is wettelijk geregeld in de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen 2018 (WMCZ 2018).

In gesprek met cliënten

Om een goed beeld te krijgen van de revalidatiezorg bezoeken de leden van onze raad regelmatig een locatie van één van de herstelbedrijven om zo in gesprek te gaan met de revalidanten en te horen hoe de zorg wordt ervaren en wat er zoal leeft. Op basis hiervan kan de raad de directeuren beter adviseren en meedenken over verbeteringen.

Op zoek naar nieuwe leden

De raad bestaat op dit moment uit 3 leden; Huib Tempelman (voorzitter), Ineke Dol en Ria van Hasselt (vice voorzitter).  Om het cliëntenraadswerk beter te kunnen uitvoeren zijn wij op zoek naar nieuwe leden. Bent u maatschappelijk geïnteresseerd in de ouderenzorg en bereid uw kennis en kunde in te zetten voor onze cliënten in de herstelzorg? Dan komen we graag in contact met u. U kunt ons bereiken via voorzitter Huib Tempelman email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tot slot, en met persoonlijke noot van de raad…

‘We zien en spreken elkaar graag op de afdelingen of tot ziens bij één van onze bijeenkomsten of ontmoetingsmomenten!’ Via deze website houden we u graag op de hoogte van onze cliëntenraad en de laatste ontwikkelingen. 

Ineke, Ria en Huib